Onderzoek & controles

We brengen eerst uw oog in kaart met de beste specialistische apparatuur. In veel gevallen meten we o.a. de vorm en dikte van uw hoornvlies en uw sterkte-afwijking. Geen van deze metingen doet pijn. De meetgegevens analyseren we en bespreken we met u. Bij het eerste bezoek aan de oogarts worden uw ogen altijd gedruppeld om goed onderzoek te kunnen doen. Let op dat u na het druppelen een aantal uren niet kunt autorijden. Neemt u dus een begeleider mee.

Algemeen oogonderzoek

Als op basis van het vooronderzoek blijkt dat behandeling mogelijk is, krijgt u informatie mee over de methode die het beste bij uw ogen past. Ook vertellen we wat u kunt verwachten voor de eventuele behandeling plaatsvindt.

Optometrie

Bij optometrie of oogheelkunde, wordt de gezondheid van uw ogen door de optometrist onderzocht op basis van gerichte metingen. De optometrist kan u advies geven over alle optische hulpmiddelen, zoals brillenglazen en contactlenzen.

Orthoptie

Orthoptie staat voor “recht kijken”. De samenwerking tussen beide ogen is belangrijk voor het gezichtsvermogen, maar is niet altijd vanzelfsprekend. Met name bij kinderen komt het voor dat de ontwikkeling van beide ogen volgens ieder hun eigen tempo gaat.

PHYSICIAN ASSISTANT

Een physician assistant (PA) is een BIG-geregistreerde medische zorgprofessional. De PA in het OMC biedt zelfstandig geneeskundige zorg aan patiënten binnen de oogheelkunde. Dit doet de PA in samenwerkingsverband met de oogartsen, andere oog-professionals en huisartsen.

Rijbewijskeuring

Om deel te kunnen nemen aan het gemotoriseerde verkeer in Nederland, moeten rijbewijshouders ‘medisch geschikt’ zijn. Dit houdt in dat u als automobilist behoort te voldoen aan een aantal eisen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Of u voldoet aan deze eisen, kan uitgezocht worden aan de hand van een rijbewijskeuring door een algemene arts. Mocht u aanvullend een oogheelkundige keuring nodig hebben, dan kunt u deze bij ons laten verrichten. Dit gaat altijd via het CBR.

omc zaandam

H. Gerhardstraat 10

1502 CK Zaandam

LOCATIE

info@omcZaandam.nl

tel: 075 614 0662

omc Hoorn

Van Dedemstraat 6A

1624 NN Hoorn
LOCATIE

info@omcHoorn.nl

tel: 0229 752 500