onze specialisten

Het Oogheelkundig Medisch Centrum streeft ernaar om grensverleggend en onderscheidend te zijn door buitengewone talenten en deskundigheid van zorgverleners samen te brengen en steeds op zoek te gaan naar betere behandelmethoden. Binnen OMC Zaandam en Hoorn zijn verschillende specialisten werkzaam.
Onderstaand vindt u per specialist alle benodigde informatie.

Dr. Michel J.W. Zaal

Medisch directeur, Oogarts, Corneaspecialist, Oogchirurg

Dr. Michel Zaal is opgeleid tot oogarts in het VU medisch centrum. Vanaf het begin van zijn loopbaan heeft hij verschillende organisatorische en leidinggevende functies vervuld binnen de afdeling oogheelkunde van o.a. het VU medisch centrum en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis.
Dr. Michel Zaal is gespecialiseerd in de behandeling van aandoeningen in het voorste deel van het oog, met name hoornvliespathologie.
Naast zijn spreekuren voert hij diverse oogoperaties uit, waaronder staaroperaties en hoornvliestransplantaties. Deze vinden plaats binnen het operatiecomplex van het OMC Zaandam. Tevens is hij betrokken bij de opleiding van oogartsen, PA’s en optometristen en bij onderzoek op het gebied van diverse hoornvliesziekten.

Mark jongsma

Algemeen directeur, Low-visionspecialist en Contactlensspecialist.

Mark Jongsma is na zijn opleiding tot opticien en contactlensspecialist bij diverse optiekzaken werkzaam geweest alvorens hij als bedrijfsleider aan de slag is gegaan bij het voormalige familiebedrijf Jongsma Optiek, aan de Oostzijde in Zaandam. Vanuit daar heeft hij zich kunnen ontwikkelen als vision care specialist. Na een intensieve samenwerking met oogarts Ton ten Napel, heeft Mark met zijn compagnon dr. Michel Zaal in 2007 het Oogheelkundig Medisch Centrum (OMC) Zaandam opgericht. Naast Algemeen directeur is Mark Jongsma ook actief als low-visionspecialist en contactlensspecialist.

Drs. Lieneke Dijkstra

Oogarts, Oogchirurg

Drs. Lieneke Dijkstra is sinds 2001 werkzaam als oogarts na opleiding aan het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam. Zij werkte achtereenvolgens in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en het Medisch Centrum Jan van Goyen te Amsterdam. Vanaf 2012 versterkt zij het team bij het OMC Zaandam. Zij is allround oogarts met speciale interesse in cataract- en ooglidchirurgie.

Drs. Renske Bouman

Oogarts, Oogchirurg

Vanaf 1 april 2014 versterkt oogarts drs. Renske Bouman de medische gelederen binnen het OMC Zaandam. Na haar opleiding tot oogarts in het VU Medisch Centrum heeft zij ruime ervaring opgebouwd in diverse oogheelkundige centra in Nederland. Naast haar werkzaamheden als oogarts, legt zij zich tevens toe op het onderzoek naar de behandeling van o.a. Keratoconus voor het Researchfonds Cornea Centrum Nederland.

Drs. floris hageman

Oogarts, Oogchirurg

Drs. Floris Hageman studeerde Geschiedenis en Biologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht en begon in 1996 aan de studie Geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hierna volgde zijn specialisatie tot oogarts in het VU Medisch Centrum. Van 2009 tot en met 2022 was hij werkzaam bij Opsis Oogziekenhuis (vanaf 2021 Eyescan) in Amstelveen en Alkmaar. Sinds 2023 maakt hij deel uit van het oogartsenteam van het OMC en is hij medisch directeur van OMC Hoorn. Floris oefent het oogheelkundige vak in zijn volle breedte uit. Zijn bijzondere aandachtsgebieden zijn oculoplastische chirurgie, de behandeling van staar en hoornvliesproblematiek.
Drs. Floris Hageman is Fellow of the European Board of Ophthalmology.

Yvonne van huizen, msc

Physician Assistant, oogheelkunde

Sinds 2022 is Yvonne van Huizen werkzaam als Physician Assistant (PA) bij het OMC in Zaandam en 2023 ook de nieuwe vestiging in Hoorn. Binnen het OMC verleent zij op masterniveau medische zorg binnen het zorggebied van de oogheelkunde. Yvonne is werkzaam op de polikliniek en de behandelpoli en ziet zowel kinderen als volwassenen met oogaandoeningen. Persoonlijke aandacht en een luisterend oor voor de patiënt staan bij haar hoog in het vaandel. Als PA werkt zij zelfstandig en draagt ze eigen verantwoordelijkheid voor de behandeling van patiënten. Daarnaast is zij bevoegd tot het voorschrijven van medicatie en verrichten van medische handelingen zoals het uitvoeren van kleine ingrepen, het verrichten van delen van operaties en het toedienen van injecties.

olga zomerdijk

Optometrist en Teamleider OMC Hoorn

Olga Zomerdijk werkt als optometrist en teamleider polikliniek bij OMC Hoorn. In 2015 is zij afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht voor de opleiding optometrie. De eerste jaren combineerde zij de klinische kant met de praktische kant van haar vak. Zij was werkzaam in zowel de optiek als in het ziekenhuis. In 2022 is zij bij het OMC Zaandam komen werken, zowel op de polikliniek als ook op de achtergrond om het OMC Hoorn mee neer te zetten, wat sinds juni 2023 geopend is. Sindsdien is Olga van polikliniek Zaandam verhuisd naar polikliniek Hoorn. Waar zij onze patiënten een warm welkom heet en de beste zorg geeft.

Daan keizer

Optometrist

Vanaf 2020 is Daan Keizer werkende als optometrist en sinds 2022 is hij onderdeel van het team in OMC.

Hij doet onderzoek naar de ogen met de geavanceerde apparatuur die de optometristen in het OMC tot hun beschikking hebben, om op een juiste manier de patiënt te helpen. Vaak werkt hij daarvoor samen met andere collega’s zoals oogartsen, physician assistent, orthoptisten en ook doktersassistenten.

Samen met zijn collega optometrist Olga Zomerdijk vormen zij het optometristen team in OMC Hoorn. De uitdaging om samen in de nieuwste vestiging OMC Hoorn te beginnen zijn zij met veel plezier en enthousiasme aangegaan.

gabrielle janssen

Optometrist

Gabrielle Janssen is sinds 1998 optometrist, in 2010 heeft zij haar Fellowship of the American Academy of Optometry behaald en in 2018 heeft zij haar Master Business Administration Health and Services afgerond. Gabrielle heeft, voordat zij in het OMC is gaan werken, als optometrist in verschillende ziekenhuizen, zoals VU medisch centrum en Noordwest Ziekenhuisgroep (locatie Alkmaar) gewerkt.

Vanaf het begin van haar loopbaan heeft Gabrielle haar werk als optometrist gecombineerd met verenigingswerk en zij is momenteel voorzitter van de Optometristen Vereniging Nederland en president-elect van de European Council of Optometry & Optics. Gabrielle is werkzaam bij OMC locatie Zaandam en houdt zich bezig met het zelfstandig en in co-management met de oogarts zien van patienten.

Mees Keijzer

Optometrist

Mees Keijzer is sinds 2022 werkzaam binnen het OMC Zaandam. In 2021 heeft hij de opleiding optometrie afgerond aan de Hogeschool Utrecht. Sinds het afronden van zijn opleiding is hij werkzaam in de optiek. Een jaar later is hij gestart bij het OMC Zaandam om zowel zijn beroep in de eerstelijns zorg, als in de tweedelijns zorg uit te kunnen voeren. Binnen het OMC Zaandam houdt hij zich onder andere bezig met het zelfstandig zien van patiënten, het ondersteunen van de spreekuren van de oogartsen en het begeleiden van de co-assistenten.

Turkan Inan

Orthoptist

Turkan Inan is in februari 2010 afgestudeerd als orthoptist. Ze is sinds oktober 2010 werkzaam in het OMC Zaandam. Turkan werkt veel met kinderen, meestal tot de leeftijd van 10 jaar, die via de jeugdarts of  huisarts bij het OMC Zaandam terechtkomen. De spontaniteit en eerlijkheid van de kinderen spreekt haar zeer aan. Ieder kind is uniek, waardoor zij de onderzoeksmethode per kind aanpast. Zij ziet uiteraard ook volwassenen, meestal met klachten van dubbelzien of een slechte oogsamenwerking.

Annefleur Boers

Orthoptist

Sinds de zomer van 2018 versterkt Annefleur Boers onze orthoptie-afdeling. Na haar opleiding aan de Hogeschool Utrecht is zij bij het OMC Zaandam in dienst gekomen. Voor Annefleur ligt de focus op kinderen met zichtproblemen, maar dikwijls zitten er ook volwassen bij haar in de stoel. In de praktijk werkt Annefleur samen met Turkan Inan. Zij vormen samen het Orthoptie-team. Door de komst van Annefleur kan het OMC Zaandam 6 dagen per week hoogwaardige orthoptische zorg aanbieden.

omc zaandam

H. Gerhardstraat 10

1502 CK Zaandam

LOCATIE

info@omcZaandam.nl

tel: 075 614 0662

omc Hoorn

Van Dedemstraat 6A

1624 NN Hoorn
LOCATIE

info@omcHoorn.nl

tel: 0229 752 500